Antera Steel Antera Steel Antera Steel Antera Steel Antera Steel Antera Steel Antera Steel Antera Steel Antera SteelMarci de otel

Marci de oteluri si domeniile de utilizare Oteluri de uz general pentru constructii etc.

OȚELURI DE UZ GENERAL PENTRU CONSTRUCȚII

Marca de otelPrincipalele domenii de utilizare
OL30Elemente de structuri metalice de uz general supuse la solicitări mici, ca plăci de fundație, parapete de scări, balustrade, flanșe montate pentru recipienții de presiune joasă, mufe pentru țevi.
OL32Elemente de construcții metalice și mecanice de uz general, supuse la solicitări moderate, ca suporți, rame, carcase și capace, elemente de rigidizare, tiranți, armături, nituri, flanșe, piese ambutisate la cald și la rece, lanțuri.
OL34Elemente de structuri portante de mașini agricole, tiranți, suporți, clicheți, organe de asamblare, lanțuri, armături, cârlige de tracțiune, piese ambutisante la cald și la rece, oțel beton, plase sudate pentru beton armat.
OL37 / S235JR / S235J2Elemente de construcții metalice sudate sau îmbinate prin alte procedee ca: ferme, poduri de șosea și cale ferată, rezervoare, stâlpi, elemente de structuri portante de mașini și utilaje, batiuri sudate, organe de mașini supuse la tensiuni moderate, lanțuri, plase sudate pentru beton armat.
OL42Organe de mașini supuse la solicitări moderate ca: biele, manivele, axe și arbori, roți dințate, piese canelate și filetate, oțel beton, forme metalice solicitate ușor.
OL44Elemente de construcții metalice sudate unor solicitări mecanice relativ ridicate și care trebuie să prezinte o suficientă garanție față de ruperea fragilă.
OL52 / S355JR / S355J2Elemente de construcții metalice puternic solicitate ca: stâlpi pentru linii electrice aeriene, căi de rulare, macarale, șasiuri de autovehicule, rezervoare de mare capacitate.
OL50 / E295Elemente de construcții mecanice supuse la solicitări mecanice ridicate ca: bare de tracțiune, arbori drepți și cotiți, arbori pentru pompe și turbine, cârlige pentru macarale, menghine, șuruburi de precizie, volanți, scule pentru regim ușor de așchiere, roți dințate pentru viteze periferice mici.
OL60 / E335Elemente de construcții mecanice supuse unor solicitări mecanice ridicate ca: arbori drepți și cotiți, șuruburi de precizie, scule, roți dințate pentru viteze periferice moderate.
OL70 / E360Organe de mașini supuse la uzură ca: arbori cotiți, pene, cuplaje, roți dințate, melci pentru transport, fusuri, prese, cuie de centrare, roți de lanț.

OȚELURI ALIATE PENTRU TRATAMENT TERMIC DESTINATE CONSTRUCȚIEI DE MAȘINI

Marca de otelPrincipalele domenii de utilizare
15Cr9
15Cr08
Bolturi pentru pinioane, culbutori, arbori cu came, axe planetare, bucșe, roți dințate, melci.
40Cr10Roți de antrenare, arbori, tije de pistoane, discuri de fricțiune, supape de admisie.
40BCr10Roți de antrenare, arbori, axe, tije de pistoane, discuri de fricțiune, supape de admisie, organe de asamblare
17MnCr10Înlocuitor al mărcii 17MoNiCr17, angrenaje mici, arbori, articulații cardanice, piese de comandă.
18MnCr11
16MnCr5
20MnCr5
18MnCr10
Bolturi, pistoane, arbori cu came, roți dințate
20MnCr12Oțel economic pentru organe de mașini și piese la care este necesară o adâncime mare de călire; roți dințate mijlocii, axe, etc.
20TiMnCr12
21TiMnCr12
Roți dințate pentru mașini grele, arbori, arbori cu came.
28TiMnCr12Roți dințate pentru mașini grele, arbori,axe, arbori cu came.
19MoCr11Înlocuitor parțial al oțelurilor Cr-Ni pentru organe de mașini; angrenaje; piese de articulație, arbori, axe, bolturi, bucșe, mansoane de cuplaje.
21MoMnCr12Înlocuitor parțial al oțelurilor Cr-Ni pentru organe de mașini, angrenaje, piese de articulație, arbori, axe, bolturi, bucșe, mansoane de cuplaje pentru industria de autoturisme.
51VMnCr11
50VCr11
Angrenaje, bile, came.
17CrNi16Roți dințate, roți de lanț și alte piese pentru industria de autoturisme.
26MoCr11 Înlocuitor parțial al oțelurilor Cr-Ni pentru organe de mașini utilizate îndeosebi pentru industria de autoturisme.
34MoCr11
34CrMo4
33MoCr11
Arbori cotiți, axe, fuzete, arbori cu came, biele, roți dințate, organe de asamblare, cârlige forjate pentru macarale.
42MoCr11
42CrMo4
41MoCr11
Rotor de turbină, arbori pentru motoare cu ardere internă, organe de asamblare.
18CrNi20Organe de mașini destinate, în special, pentru pompe de injecție și transmisii cu roți dințate.
40CrNi12
41CrNi12
Arbori cotiți, roți dințate, buloane, biele.
20MoNi35Roți dințate, bolturi pentru pistoane.
35MnSi13
35MnSi12
Arbori netezi sau cu caneluri, arbori cotiți, bandaje.
20MnCrSi11Oțel economic, înlocuitor parțial al oțelului 34MoCr11
25MnCrSi11Oțel economic, înlocuitor parțial al oțelului 34MoCr11; 42MoCr11; 40CrNi12
31MnCrSi11Oțel economic, înlocuitor parțial al oțelului 34MoCrNi16; 30MoCrNi20.
36MnCrSi13Oțel economic, înlocuitor parțial al oțelului 34MoCr11; 40CrNi12.
17MoCrNi14
17CrNiMo6
18MoCrNi13
Roți dințate, arbori, pene.
30MoCrNi20Biele, axe, fuzete, angrenaje mari.
34MoCrNi16
34CrNiMo6
34MoCrNi15
Biele, arbori cotiți, osii de locomotive.
39MoAlCr15
38MoCrAl09
Roți dințate, arbori, role, camasi cilindri.

CARBON DE CALITATE PENTRU TRATAMENT TERMIC, DESTINATE CONSTRUCȚIEI DE MAȘINI

Marca de otelPrincipalele domenii de utilizare
OLC8Cuzineti
OLC10 / C10Piese cementate cu rezistență redusă în miez, ca: șaibe, clicheți, furci, tije, pene de ghidare, culbutoare, supape, discuri, eclise, bucșe și role pentru lanțuri de tracțiune.
OLC15 / C15Piese cementate cu rezistență redusă în miez, ca: bolturi, pârghii, chei, pene de ghidare.
OLC20 / C20Piese cementate cu rezistență redusă în miez, ca: bolturi, șaibe, bucșe.
OLC25 / C25Piese tratate termic, slab solicitate, ca: axe, buloane, mansoane, arbori, flanșe.
OLC30 / C30Piese tratate termic, cu utilizări diverse în industria construcțiilor de mașini
OLC35 / C35Piese tratate termic, mediu solicitate, ca: arbori cotiți cu dimensiuni mici, biele, butuci sudați pentru roți, cilindri de prese, bandaje.
OLC40 / C40Piese tratate termic, cu utilizări diverse în industria constructoare de mașini.
OLC45 / C45Piese tratate termic, de rezistență ridicată și tenacitate medie, ca: discuri de turbină, arbori cotiți, biele, coroane dințate, volante, roți cu clichet, pene de ghidaj, melci, pene, flanșe oarbe.
OLC50 / C50Piese tratate termic, puternic solicitate, ca: roți dințate, bandaje, coroane, arbori, bolturi de lanț.
OLC55 / C55Piese tratate termic, cu rezistență ridicată, dar fără solicitări mari la șoc, ca: pinioane, tije, came.
OLC60 / C60Piese tratate termic, cu proprietăți de rezistență ridicată combinată cu elasticitate ca: excentrice, bandaje, bucșe elastice, roți dințate.

OȚELURI CARBON PENTRU SCULE

Marca de otelPrincipalele domenii de utilizare
OSC7Fabricarea sculelor supuse la lovituri și șocuri cu tenacitate mare și duritate suficientă ca: burghie, matrițe pentru oțeluri moi sau mase plastice, scule de tâmplărie, furci și mașini agricole, șurubelnițe, vârfuri de centrare pentru mașini-unelte, dălți, foarfece.
OSC8Fabricarea sculelor supuse la lovituri cu tenacitate mare și duritate mijlocie, ca: burghie pentru metale semidure, poansoane, cuțite pentru lemn, clești pentru sârmă, nicovale pentru forjat scule, dornuri de mina, dălți pentru minerit si cioplit piatra, scule de debavurat la cald, piese de uzură pentru mașini textile, ace de trasat, foarfece pentru tablă.
OSC8MFabricarea sculelor ca: pânză de fierăstrău pentru lemn, cuțite de rindea, matrițe pentru injectat mase plastice, sârme de înaltă rezistență și piese de uzură pentru mașini agricole.
OSC9Fabricarea sculelor supuse la lovituri cu tenacitate mare și duritate mijlocie, ca: burghie pentru ciocane perforatoare, punctătoare, scule pentru prelucrarea lemnului, matrițe pentru îndreptare, cuțite pentru mașini agricole, sârmă trefilată pentru fabricarea arcurilor.
OSC10Fabricarea sculelor care nu sunt supuse la lovituri puternice, ca: burghie pentru perforat roci dure, scule de așchiat metale moi, scule de tragere la rece a metalelor, piese pentru mașini textile.
OSC11Fabricarea sculelor supuse la lovituri mici, ca: role de roluit materiale metalice, calibre, fierăstraie mecanice, matrițe pentru ambutisare, scule de așchiat oțeluri moi, cât și a unor articole de bucătărie și a unor piese pentru mașini textile, răzuitoare textile.
OSC12Fabricarea sculelor cu duritate deosebită, cu muchii de tăiere foarte ascuțite, care nu sunt supuse la lovituri ca: scule de trefilat, pile, alezoare, burghie, instrumente chirurgicale, piese de uzură pentru mașini textile, răzuitoare de mână.

OȚELURI ALIATE PENTRU SCULE

Marca de otelPrincipalele domenii de utilizare
9VMn20
VMn18
- scule de precizie: filiere, calibre, șabloane, matrițe, ștanțe la rece.
105MnCrV11
MCW14
- scule pentru prelucrarea la rece: tarozi, freze, alezoare, bacuri de filiere, burghie, brose, scule de tăiere, plăci de tăiere, cuțite profilate, scule pentru prelucrarea lemnului, matrițe mici pentru mase plastice, cuțite pentru tăierea hârtiei, instrumente de măsurat.
117VCr6
CV 06
- scule pentru prelucrarea la rece: tarozi, burghie, alezoare extractoare, stemuitoare, scule pneumatice, scule de poansonare și gravat.
100VMoCr52- scule foarte rezistente la uzură pentru deformarea la rece.
105VWMoCr115
VmoCr120
- scule nedeformabile, de mare productivitate, cu stabilitate dimensională, foarte rezistente la uzură și cu tenacitate ridicată: freze, filiere, tarozi, mandrine, brose.
155MoVCr115- scule nedeformabile de mare productivitate, cu stabilitate dimensională, foarte rezistente la uzură și cu tenacitate ridicată: ștanțe, fierăstraie pentru metale, ștanțe de îndoit, matrițe de bavurat, scule pentru rulat filete, scule puternic solicitate pentru prelucrarea lemnului, scule pentru extruziune.
205Cr115
C 120
- scule nedeformabile, cu calibilitate redusă, rezistente la uzură care nu lucrează la șocuri sau lovituri puternice cu tenacitate ridicată: matrițe, poansoane, dornuri de tragere, scule de laminare la rece și forjare locală, scule de extrudare.
90VCrMn20- scule pentru: tăiere, poansonare, așchiere, ambutisare, măsurare.
105CrW20
CW 20
- scule pentru prelucrare la rece: tarozi, bacuri de filiere, burghie, brose.
45VSiCrW20
VSCW 20
- scule rezistente la loc: buterole, dălți pneumatice, ștanțe, matrițe pentru prelucrarea la rece.
31VCr5- chei fixe, scule de mână, freze melc.
31VMoCr29
MoVC 30
- scule pentru lucru la cald: matrițe, scule pentru mașini de forjat radial, scule pentru solicitări mari la extruziune pentru prelucrarea aliajelor de cupru.
36VSiWMoCr53
MoWC 53
- matrițe pentru extruziunea la cald a neferoaselor.
39VSiMoCr52
MoVC 50.10
- scule pentru deformarea la cald: matrițe, matrițe pentru turnarea sub presiune a metalelor ușoare.
40VSiMoCr52
MoVCr 50.13
- matrițe, matrițe pentru turnarea sub presiune a metalelor ușoare, dornuri și mandrine la presele de extruziune.
55MoCrNi16- scule pentru forjarea și presarea la cald: matrițe, matrițe pentru injectat mase plastice, nicovale mari, cilindri de laminor.
55VMoCrNi16- scule pentru forjarea și presarea la cald: nicovale, matrițe pentru ciocane medii și mici.
55VMoCrNi17- matrițe mari care lucrează în condiții foarte grele, suport matrițe, poansoane de presat la extruziune, nicovale, cilindri de laminor.
57VMoCrNi17
VMoCN17
- scule pentru forjarea și presarea la cald: matrițe mari care lucrează în condiții foarte grele.
30VCrW85
VCW 85
- scule pentru deformare la cald: matrițe și dornuri pentru lucru la temperaturi de max. 7000C, foarfeci și cuțite pentru tăiat la cald, scule de refulare la cald, elemente de matrițe pentru turnarea sub presiune.

ANTERA STEEL S.R.L.

Reg.C.:J15/736/2004

CIF: RO16701065

Adresa: str Laminorului, nr. 16,

Targoviste, jud. Dambovita

Vanzari

Tudor Daniel

tudor@anterasteel.ro

+4 0722 610 387

+4 0245 633 307

Michescu Daniel

michescu@anterasteel.ro

+4 0727 895 653

+4 0245 212 565

Dinu Cosmina

cosmina@anterasteel.ro

+4 0756 161 010

+4 0245 217 970

Realizat de

Fabrica de Softuri

Copyright © 2016 Antera Steel